Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 23:12 - Благодаря на ГЕРБ!
Автор: stomanata Категория: Политика   
Прочетен: 22305 Коментари: 49 Гласове:
67


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Попаднах на интересен и поучителен материал, който идва тъкмо навреме за да ни припомни някои позабравени факти. А други не трябва да остават в неизвестност.

Искам да поздравя ГЕРБ за прекъсването на парламентарните заседания. Това се случи въпреки съпротивата от десни и леви депутати, които се надяваха напълно нечестно да използват трибуната за предизборна агитация. В материала е описано колко несправедливо е подобно поведение спрямо извънпарламентарните кандидати. Не са само речите. То са служебни автомобили, то е бензин, плюс останалите разходи, които минават между другото.

Години наред гледахме как депутати дебелеят и покриват личните си разходи с бюджетни пари. Виденовци, станишевци, костовисти - всякакви. Знаем, че народните избраници не се славят с впечатляващо трудолюбие. Именно затова е странно, че точно преди изборите станаха много активни. Cамо да не повярвате, че са получили внезапен пристъп на съвест или ги е подгонило неистово желание да си свършат работата. Не. Просто по навик са отворили бездънните си усти и се готвят да обядват с държавни пари. Но за тяхно съжаление този път им попречиха.

Вече знаете на кой трябва да благодарите. Единствено ГЕРБ свиха разходите и призоваха останалите да направят същото. Естествено, никой не ги послуша. Масово се набляга на скъпотии като телевизионни клипове, билбордове и т.н. Докато хората на Борисов прибягват до най-евтиното - плакатите. 

Някои се подразниха от захарчета с надпис ГЕРБ. Колкото и да е абсурдно, това им послужи за тема на публикации, даже и коментари. Явно си нямат истински проблеми, щом се хващат за подобни незначителни подробности. От друга страна е очевидно желанието им да наложат пълно информационно затъмнение за Борисов и партията му. Поведението им е не само странно, но и несправедливо, защото всеки има право да агитира. Живковци и Командири вече нямат глас. Сега е демокрация.

Mислете много, когато гласувате! От това зависи бъдещето ви.




http://www.monitor.bg/article?id=309827


Блатно затишие на жълтите павета


На излишното жабешко парламентарно квакане беше сложен край. Народните избраници взеха едно от най-разумните си решения вчера – да не провеждат пленарни заседания в предизборния период от 12 до 21 октомври включително. Естествено че решението не бе взето единодушно. Червено-синият опозиционен отбор, който от близо половин година ловко бламира работата в свещената сграда, се опита да забави решението, най-вече с продължителна дискусия, придружена със заплахи. Отляво възразиха, че с това решение се нарушава конституцията и заговориха за оставката на парламентарния шеф Цецка Цачева, а отдясно обвиниха управляващите в опит "да им запушат устата". Но не оспориха мотивите на гласуваното решение, в които съвсем ясно се казва, че според приетия Изборен кодекс не се разрешава да се използва от медиите времето извън регламентираното за предизборна агитация и пропаганда. И това влиза в противоречие със случващото се в Народното събрание, което се използва за тези цели, а медиите няма как да не го отразят. Това, разбира се, не е всичко, защото освен че са нарушени правилата на предизборната кампания, са поставени в неравностойно положение извънпарламентарните партии и инициативни комитети. Няма да се спираме и на това, че се слага край на авантата да се ползват служебни коли, командировъчни, пари за бензин за личните автомобили, както и безплатно ефирно време за партиите в предизборната ваканция.
Но за да не бъдем голословни, веднага ще отбележим, че цялата дейност на депутатите преди приемането на това решение във вчерашния ден бе посветена на предизборната борба. Първо от БСП изненадващо поискаха да дойде финансовият министър Симеон Дянков и да обясни защо държавата е пред фалит и как общините ще могат да вържат бюджета си, който отдавна е пробит поне до края на годината. Още предния ден лидерът на партията Сергей Станишев обяви това намерение, като заяви, че заради възможния срив на общините ще има нужда от актуализация на бюджета. Тази тема очевидно бе добре премислена и много приличаше на готвено ново активно мероприятие от типа на „подкупа на Плевнелиев” и „бунта в Катуница”, но за съжаление на социалистите не намери достатъчно подкрепа от техните нови приятели отдясно, затова и увисна. Но сме убедени, че със сигурност ще се появи след изборите, защото дискусията по тази тема може да забави достатъчно дълго време работата в парламента. Освен това пробитите общински бюджети винаги може да се използват за вълна от непринуден народен гняв. Което пък, съчетано със настъпването на зимния период и плащането на новите сметки за ток и парно, би дало допълнителен стимул на креещата иначе опозиция.
Отдясно пък се опитаха да подпалят отново горещата все още ромска тема. Зам.-шефът на ДСБ Веселин Методиев поиска да бъде създадена временна анкетна комисия. По думите му изпълнителната власт не давала точни оценки за случилото се, различавали се дори позициите на премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Методиев иска отговор дали МВР по политически причини е охранявало Кирил Рашков, известен още и като Цар Киро, "защото беше задържан едва пет дни след началото на случая". Синята коалиция пита и дали е имало политически чадър над Рашков.
Изобщо не се учудихме, когато това предложение бе подкрепено от Михаил Миков от БСП. А след като то бе отхвърлено от пленарната зала се видя колко добре съгласувано бе всичко между централите на БСП и ДСБ. Защото Методиев поиска да прочете декларация по този повод. Председателят на парламента не му даде тази възможност, но тогава зад сините отново застанаха от БСП. Оказа се, че те наистина предварително са запознати със съдържанието на декларацията, защото депутат от левицата демонстрира от парламентарната трибуна познания по все още непрочетения текст. Това, разбира се, само развесели депутатите от мнозинството, защото дружбата между уж непримиримите врагове съвсем лъсна.
Със сигурност днес тази декларация ще бъде прочетена. Вероятно ще отнеме още ценно парламентарно време в изказвания и реплики по нея. Ние няма да навлизаме в предположения какво точно ще се случи. Но по повод на продължилата десетилетия дружба между ромски барони и сините ще припомним някои факти. Паметта на мнозина може да е къса, но ние добре си спомняме, че лидерът на ДСБ бе дългогодишен водач на сините листи в Пловдив. А Цар Киро точно в ония години доби своята мощ. Не случайно бивш депутат на сините припомни вчера в кулоарите на парламента как Командира се похвалил пред тях: „Вкарах Цар Киро в правия път,
научих го как да вари спирт
и да не трови повече хората…” Няма да припомняме, че излязоха и доста снимки, показващи сини лидери на ръка разстояние от ромския барон. Разбира се, че не се учудваме на тепегьозлука на някои политици, проявяваме разбиране и към тяхната нервност, когато вместо да си признаят за връзките с „царя” предпочитат да ръсят обидни квалификации в кулоарите на парламента, обявявайки за идиот всеки дръзнал да се интересува докъде се простират тези нерегламентирани контакти. Все пак ще изчакаме да видим докъде ще стигне тяхното нахалство и по тази тема. Убедени сме, че това едва ли е мачът на сините, в него ги вкарва Командира единствено,
за да прикрие своя дял от криминалния преход
Предизборното парламентарно шоу продължи и след като започна обсъждането на промените в Избирателния кодекс, предложени от червените. Бяха извадени куп мелодраматични факти с привкус на рекламни сувенири, за да се покаже как се нарушава законът. Особено интересна бе врявата около увеличилите се близо двойно - от
70 000 на 150 000, извънредно регистрирали се по места гласоподаватели. Воят бе забележителен с това, че от Столетницата пропускаха най-важното. А то е, че точно те, когато се обсъждаше законът, поискаха да отпадне уседналостта. Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, който открай време пресича атаките на БСП с този аргумент, не пропусна да им го припомни отново. Естествено, че нямаше реплика. Особено забавен беше аргументът на един бивш зам.-министър, сега депутат от червената партия, за
увеличаването на грамажа на изборните книжа
от 70 на 120 грама. Според него тайният план на управляващите бил така по-бързо да се напълнят урните и някои избиратели, които дойдат по-късно да гласуват, да няма къде да сложат бюлетината. Наложи се отново да се обяснява, че с новия грамаж е отстранена хватката на плашене на ромските избиратели с прозрачната 70-грамова бюлетина, прилагана от червените, за да са сигурни, че ще получат гласовете им по време на предишните избори.
Изброихме тези два фрапиращи случая от вчерашната дискусия не за друго, а за да се види излишният и скъпоплатен от данъкоплатците предизборен популизъм, който цари в пленарната зала. От него най-малко нужда имат тези, с които се спекулира, че ще бъдат ощетени. Отвсякъде се вижда обаче, че това празноговорене не е случайно и цели да се запази статуквото на криминалния преход. Знае се вече много добре кои са кукловодите и кои са машите. През последните години лъснаха доста агенти на бившата Държавна сигурност на високи постове, излязоха и факти, (не само в Wikileaks), от които се виждат политическите зависимости, хранили Октопода. Ясни са и новите тенденции на неовъзродители, които искат отново да спекулират с етническата карта. Наясно сме с техния реваншизъм. Само че едва ли пъзелът ще се подреди така, както го искат. Видя се, че след събитията в Катуница някои гръмогласни в миналото партии вече имат залязващи функции. Не се съмняваме обаче, че техните рушителни действия ще продължат. Само че ваденето на скелети от гардероба винаги има и поучителен ефект. Защото дава възможност да се припомнят много нелицеприятни факти за дългогодишните политически играчи.
Те, разбира се, може и да не си посипят главите с пепел. По-вероятно е да потърсят други виновници и да се опитат да се върнат отново в играта ни лук яли, ни лук мирисали.
Точно като жабите в онзи виц, които тормозят съня на спящия лъв. До него идва една жаба и почва “Квак-квак квак”. Лъвът си спи. Жабата пак “Квак-квак-кавак” и раздразва лъва, но той пак заспива. Жабата отново “Квак-кавак-квак”, лъвът казва:
„Ако това продължи, ще разчекна устата на някое зелено малко животно.”
„Няма такова животно!” - му отвръща жабата.
Но лъвът пак заспива. Жабата продължава да вика “Квак-квак-квак”. Лъвът се събужда и казва:
„Ей сега разчекнах устата на някое зелено животно!”
Жабата си казва:
„Олее, е, сега му се разказа на крокодила играта!”
Дали крокодилът ще го отнесе вместо жабите, или този път те ще си получат заслуженото, предстои да видим.




 



Гласувай:
78



Предишен постинг

1. dentaler - Действително призоваха да се на...
15.10.2011 00:28
Действително призоваха да се намалят разходите, но дали самите те са го изпълнили? Партиите често лъжат точно в тази посока. Свикнали сме да го гледаме. Аз лично се въздържам от крайни мнения, защото рискувам в един момент да очерня и някое добро дело. Не твърдя, че сега има такова. Просто запазвам неутралитет. Не харесвам крайните мнения. В никоя посока. Всички, които го забравят грешат еднакво сериозно.
цитирай
2. анонимен - селянин прост
15.10.2011 01:55
Това си ти.
цитирай
3. tutankhamon661 - stomanata
15.10.2011 11:17
Напоследък още по-усилено се разпространяват лъжи. Въпреки че само ГЕРБ се обявиха против използването на парламентарната трибуна за агитация, а всички останаха недоволстваха, пак се намират хора, които извъртат нещата. На тях им се чудя - толкова ли им харесва да ги лъжат? Техните любимци почти в прав текст признават, че смятат пак да цицат от държавата, а обвиненията отново отиват към ГЕРБ.
Честно, не мога да разбера защо изобщо Борисов и Цветанов си дават зор при такава стряскаща неблагодарност.
цитирай
4. анонимен - Изроде,
15.10.2011 11:48
пак си вдигнал милиционерската палка. Скоро ще ти я дръпнат от ръцете.
цитирай
5. анонимен - !!!!
15.10.2011 12:08
Защо се чудиш на захарчетата? На теб ще ти е добре ли, ако навсякъде те зяпат хора, които не понасяш.
цитирай
6. vidirin - Не съм в кухнята на никоя партия
15.10.2011 12:27
и не знам точно как стоят нещата. Като се замисля, струва ми се невероятно някой да влезе в избори и да играе абсолютно чисто. В политиката такова нещо няма. Не говоря за конкретна партия, а за всички. Смешно е, когато говорят за феърплей и се обиждат взаимно, след като се подразбира, че всички правят горе долу едно и също. Така смятам аз.
цитирай
7. анонимен - М?
15.10.2011 13:04
Упря ли ти яйцето до задника? Май трепериш за изборите. В даден момент всеки се научава да губи, а вие милиционерите прекалено много закъсняхте.
цитирай
8. stomanata - Действително призоваха да се на...
15.10.2011 13:53
dentaler написа:
Действително призоваха да се намалят разходите, но дали самите те са го изпълнили? Партиите често лъжат точно в тази посока. Свикнали сме да го гледаме. Аз лично се въздържам от крайни мнения, защото рискувам в един момент да очерня и някое добро дело. Не твърдя, че сега има такова. Просто запазвам неутралитет. Не харесвам крайните мнения. В никоя посока. Всички, които го забравят грешат еднакво сериозно.

Ние знаем кои лъжат. Сега е ред на най-перверзното им шоу. Искат своите грехове да прехвърлят на партия, която изобщо не е съществувала, когато те са започвали да лапат държавни пари. И се ядосват, че не могат да прокарат лъжите си.
цитирай
9. stomanata - 2. анонимен - селянин прост
15.10.2011 13:54
анонимен написа:
Това си ти.

Бих могъл да изтрия културния ти коментар, но го копиpам за да стои като паметник на възпитанието.
цитирай
10. анонимен - Авторе автореее, както викат унаше ...
15.10.2011 14:07
Авторе автореее,както викат унаше село "ич те нема".ГЕРБ били само на най-евтиното -плакатите.Ти телевизия не гледаш ли бе човек-всичко живо ,което пее и танцува е включено в митингите на ГЕРБ из цялата страна.Виж ако беше каза ,че наблягат на най-сигурното-купуване на цели избирателни комисии щях да ти повярвам.Но това беше сигурно тогава-когато Доган и БСП наредиха на своите хора да се правят ,че не виждат нищо за да насадят ГЕРБ да отнесе кризата и да изчезне така бързо както и се появи
цитирай
11. stomanata - Пускам несъгласни, но вулгарни ...
15.10.2011 14:26
Пускам несъгласни, но вулгарни изказвания няма да излязат.
Анонимен, повече не се пробвай! Прилагай простотията си вкъщи.
цитирай
12. stomanata - Напоследък още по-усилено се ра...
15.10.2011 14:42
tutankhamon661 написа:
Напоследък още по-усилено се разпространяват лъжи. Въпреки че само ГЕРБ се обявиха против използването на парламентарната трибуна за агитация, а всички останаха недоволстваха, пак се намират хора, които извъртат нещата. На тях им се чудя - толкова ли им харесва да ги лъжат? Техните любимци почти в прав текст признават, че смятат пак да цицат от държавата, а обвиненията отново отиват към ГЕРБ.
Честно, не мога да разбера защо изобщо Борисов и Цветанов си дават зор при такава стряскаща неблагодарност.

Неблагодарността не важи за всички. Щом печелим изборите, значи все още има мислещи хора. Станишев и Костов много добре знаят, че аудиторията им е наивна и могат да си говорят всякакви измислици. Защо да не го правят, след като има кой да им повярва? Тях ги разбирам - чакат пари. Но феновете им са за оплакване.
цитирай
13. анонимен - Паднах от смях
15.10.2011 15:04
Авторчето е кретен. Сутрин мете обора, после отива в районното и като види белезници иска да гони престъпници. А те зад гърба му. Спирам, че се задавих от смях:))))))
цитирай
14. zanzibar - Българина
15.10.2011 15:17
все си мисли, че нещо зависи от него. Тук също си чешете езиците без никаква полза. Вече дори не ми е смешно като гледам политиканите в нета. Дървени философи.
цитирай
15. анонимен - Браво
15.10.2011 15:38
Браво, другарю, страхотен текст :) Смях се от сърце :D :D Най-забавният оксиморон (дано знаеш значението на думата, макар че я няма във "Винету" :))) е: "Поведението им е не само странно, но и несправедливо, защото всеки има право да агитира. Живковци и Командири вече нямат глас. Сега е демокрация."
Значи какво излиза? Хем е демокрация и всеки има право да агитира, хем някои нямат право на глас. Благодарим за такава 'демокрация', в която право на глас могат да имат само някои подбрани елементи, България се е нагледала на такава 'демокрация' в периода 1944-1989 г. Подлоги на властта, не се ли дразните от себе си? Бенджамин Франклин /ще да е бил някой комуняга, а?/ някога е казал, че първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта. За съжаление много граждани отхвърлят това знание, приемат покровителството на властта и дори са готови да я защитават от „враговете“, дръзнали да я оспорват. Прекалено много хора са съгласни, че властта има право независимо от тяхното желание да крие информация по своя преценка „за доброто на всички“. Този хроничен недостатък на обществото ни прави демокрацията мит, неосъществена мечта, прост етикет без значение.

П.П. Дали червеният цвят е нарочно или просто ти е останал навика от онова време, когато пак си писал лозунги, само дето Партията тогава е носела друго име :)))
цитирай
16. stomanata - пак си вдигнал милиционерската ...
15.10.2011 15:44
анонимен написа:
пак си вдигнал милиционерската палка. Скоро ще ти я дръпнат от ръцете.

Кой какво ще дръпне, ще се види на изборите. Не прави прогнози, защото понякога подвеждат. Милиционерската палка вероятно е била любимата ти играчка едно време. С мен не е така.
цитирай
17. stomanata - Защо се чудиш на захарчетата? На теб ...
15.10.2011 16:02
анонимен написа:
Защо се чудиш на захарчетата? На теб ще ти е добре ли, ако навсякъде те зяпат хора, които не понасяш.

Така или иначе ме зяпат хора, които не понасям. Предизборна кампания е все пак. Това не е повод да забранявам агитацията. Проблемът е, че на герберите искат да забранят същото. Тук не можело, там не можело, не знам си какво ги дразнело. Извинявай много, какво предлагате? Само да си стоят по кабинетите, за да спечелите изборите? Това ли е демокрацията? В никакъв случай.
цитирай
18. анонимен - Пропуск.
15.10.2011 16:36
Забравил си да пишеш, че си ръждива стомана. Сигурно е неволно.
цитирай
19. savakotev - Не съм политически ангажиран. П...
15.10.2011 16:43
Не съм политически ангажиран. Признавам, че всички ми изглеждат еднакви, а и достатъчно несправедливости съм видял. Сега идват избори, но още не съм решил за кой да гласувам. Измъчва ме мисълта дали изобщо си струва да отида до урната. Ще реша в последния момент. При всички положения се надявам крайният победител да не разочарова своите избиратели, както и целия народ.
цитирай
20. stomanata - и не знам точно как стоят нещата. ...
15.10.2011 17:32
vidirin написа:
и не знам точно как стоят нещата. Като се замисля, струва ми се невероятно някой да влезе в избори и да играе абсолютно чисто. В политиката такова нещо няма. Не говоря за конкретна партия, а за всички. Смешно е, когато говорят за феърплей и се обиждат взаимно, след като се подразбира, че всички правят горе долу едно и също. Така смятам аз.

По-скоро повечето, но не всички. Според мен не е реалистично да се търси абсолютна честност, защото такава не съществува. Не само в политиката, а изобщо. Чуя ли някой да ми разправя, че не би направил това или онова, веднага светва червената лампичка, тъй като явно ме будалка.
Най-важният момент е какво правят за хората. Тук вече никой не може да се мери с ГЕРБ. И болшинството го вижда. Доказателство са резултатите от последните избори.
цитирай
21. stomanata - Упря ли ти яйцето до задника? Май ...
15.10.2011 17:40
анонимен написа:
Упря ли ти яйцето до задника? Май трепериш за изборите. В даден момент всеки се научава да губи, а вие милиционерите прекалено много закъсняхте.

Продължавам да чакам обяснение кое е милиционерското в този постинг? Едва ли можеш да ми отговориш.
цитирай
22. stomanata - Авторе автореее, както викат унаше ...
15.10.2011 18:02
анонимен написа:
Авторе автореее,както викат унаше село "ич те нема".ГЕРБ били само на най-евтиното -плакатите.Ти телевизия не гледаш ли бе човек-всичко живо ,което пее и танцува е включено в митингите на ГЕРБ из цялата страна.Виж ако беше каза ,че наблягат на най-сигурното-купуване на цели избирателни комисии щях да ти повярвам.Но това беше сигурно тогава-когато Доган и БСП наредиха на своите хора да се правят ,че не виждат нищо за да насадят ГЕРБ да отнесе кризата и да изчезне така бързо както и се появи

Ти коя телевизия гледаш? Бих приел, ако кажеш, че показват еднакво всички. Но мало и голямо танцувало за ГЕРБ! Това просто не отговаря на истина. Какво печелиш като си измисляш?
цитирай
23. toshotoshev - Жалък си !
15.10.2011 18:06
""Мислете много, когато гласувате! От това зависи бъдещето ви.
""
.......................
Другарю партиен активист, ... разбирам патоса ти, че от тези избори зависи бъдещето ТИ ... ТВОЕТО бъдеще зависи, защото ако спечели Герб и за партийните активисти на Герб, (като тебе) ще е много добре, но ... това какво ни грее нас останалите 90 процента от народа ???
Също така, освен на Герб, ти предлагам да благодариш и на БКП, на КПСС на международното положение ... и да работиш за налагането на БОЙКОинтернационализъма сред потиснатите африкански народи ...

Жалък си !
цитирай
24. анонимен - Още сутринта сложих минус на сма...
15.10.2011 18:07
Още сутринта сложих минус на смахнатия ти пост. Ти да не си от предизборния щаб на гербаджиите? Всичките сте залухави.
цитирай
25. greatman - Мистерия българска.
15.10.2011 18:13
Интересното е, че сега и десни и леви скачат срещу Борисов. Уж бяха врагове, а се прегръщат и целуват като за последно. Би трябвало примерно десните да са разочаровани от поведението на Костов. Пишеше се за враг на комунистите, но сега са един отбор пред общия враг, който отмъкна хранилката им. Не виждам логика в поведението на несъгласните.
цитирай
26. stomanata - Авторчето е кретен. Сутрин мете ...
15.10.2011 18:29
анонимен написа:
Авторчето е кретен. Сутрин мете обора, после отива в районното и като види белезници иска да гони престъпници. А те зад гърба му. Спирам, че се задавих от смях:))))))

Май защитаваш престъпниците, а? Защо ли имам това усещане?
цитирай
27. анонимен - ами незнам
15.10.2011 18:39
какви разходи са съкратили,как са спряли кражбите,и кави още чудеса са направили другарите от ГЕРБ,аз лично от моите наблюдения стигнах до извода ,ЧЕ парите са ми същите от 2009г,НО цените се покачиха много значи съм по-зле,не виждам на някой крадец да са му отнели откраднатото в полза на бюджета,има взрив-знаят кои са взривателите-арестуван-няма,аз ли съм луд че не виждам успеха МУ/ИМ...а и за Цанков камък,проверих в Гугъл -започнат е от Царя,щом е знаел Бат Бойко че тоя проект е скапан що не окошари Симо нали беше глав.сек на МВР-то....абе кой ти пони тея работи ,теро -реро шменти капели и кервана си вървиии,и Роската каза че е експерт и хал хабер си няма от политика-президентин иска,ами що не наеме някой свинар да строи магистрали...и той е експерт ...по свине,айде успех на партията любима....
цитирай
28. stomanata - все си мисли, че нещо зависи от него. ...
15.10.2011 18:51
zanzibar написа:
все си мисли, че нещо зависи от него. Тук също си чешете езиците без никаква полза. Вече дори не ми е смешно като гледам политиканите в нета. Дървени философи.

В деня на изборите всичко зависи от хората. Манипулирането на гласовете е невъзможно, защото прекалено много наблюдатели от различни партии дебнат като хрътки. Естествено, за своя интерес. Когато обаче направиш грешен избор, после можеш да се сърдиш само на себе си.
цитирай
29. stomanata - Браво, другарю, страхотен текст :) ...
15.10.2011 19:05
анонимен написа:
Браво, другарю, страхотен текст :) Смях се от сърце :D :D Най-забавният оксиморон (дано знаеш значението на думата, макар че я няма във "Винету" :))) е: "Поведението им е не само странно, но и несправедливо, защото всеки има право да агитира. Живковци и Командири вече нямат глас. Сега е демокрация."
Значи какво излиза? Хем е демокрация и всеки има право да агитира, хем някои нямат право на глас. Благодарим за такава 'демокрация', в която право на глас могат да имат само някои подбрани елементи, България се е нагледала на такава 'демокрация' в периода 1944-1989 г. Подлоги на властта, не се ли дразните от себе си? Бенджамин Франклин /ще да е бил някой комуняга, а?/ някога е казал, че първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта. За съжаление много граждани отхвърлят това знание, приемат покровителството на властта и дори са готови да я защитават от „враговете“, дръзнали да я оспорват. Прекалено много хора са съгласни, че властта има право независимо от тяхното желание да крие информация по своя преценка „за доброто на всички“. Този хроничен недостатък на обществото ни прави демокрацията мит, неосъществена мечта, прост етикет без значение.

П.П. Дали червеният цвят е нарочно или просто ти е останал навика от онова време, когато пак си писал лозунги, само дето Партията тогава е носела друго име :)))

Типично комунистическо изказване. Само червените извъртат чуждите думи по такъв начин. Сега не се учудвам защо разправяте за Борисов, че сутрин казва едно, на обед друго, а вечер трето. С твоя коментар ти направи същото спрямо мен. Живков и Командира нямат думата за да налагат диктатурата си, а не защото не е демокрация. Странно, че се налага да го обяснявам
цитирай
30. анонимен - Стомана, на буква ли ти плащат
15.10.2011 19:24
или на коментар?
цитирай
31. stomanata - Забравил си да пишеш, че си ръждива ...
15.10.2011 19:34
анонимен написа:
Забравил си да пишеш, че си ръждива стомана. Сигурно е неволно.

Това не е много по темата. Ако обичаш, въздържай се от безсмислени коментари!
цитирай
32. stomanata - Не съм политически ангажиран. П...
15.10.2011 19:48
savakotev написа:
Не съм политически ангажиран. Признавам, че всички ми изглеждат еднакви, а и достатъчно несправедливости съм видял. Сега идват избори, но още не съм решил за кой да гласувам. Измъчва ме мисълта дали изобщо си струва да отида до урната. Ще реша в последния момент. При всички положения се надявам крайният победител да не разочарова своите избиратели, както и целия народ.

Мисли много, защото изборът е важен. Повечето хора робуват на партии и изобщо не виждат нищо извън тях. Хубаво, лошо, те си знаят само една бюлетина. Дори да не са доволни, пак правят същата грешка и се чудят защо животът им е объркан.
цитирай
33. josarian - Господи, прибери си вересиите...
15.10.2011 20:04
анонимен написа:
пак си вдигнал милиционерската палка. Скоро ще ти я дръпнат от ръцете.

цитирай
34. анонимен - Никой друг
15.10.2011 20:07
stomanata написа:
анонимен написа:
Защо се чудиш на захарчетата? На теб ще ти е добре ли, ако навсякъде те зяпат хора, които не понасяш.

Така или иначе ме зяпат хора, които не понасям. Предизборна кампания е все пак. Това не е повод да забранявам агитацията. Проблемът е, че на герберите искат да забранят същото. Тук не можело, там не можело, не знам си какво ги дразнело. Извинявай много, какво предлагате? Само да си стоят по кабинетите, за да спечелите изборите? Това ли е демокрацията? В никакъв случай.

не зяпа както Боко и Плевнята. Право беше момичето да недоволствa.
цитирай
35. nikikm - Нож
15.10.2011 20:08
от стомана.Като циганските ножове,дето винаги са от ресорна стомана.Не те знам от кой ресор на герб си, ама за стоманата си ми ясен! И е вярно,че на хората им писна,ама от близачи,като теб. А пък прогнозите,те са предвидени!
цитирай
36. stomanata - ""Мислете много, ко...
15.10.2011 20:27
toshotoshev написа:
""Мислете много, когато гласувате! От това зависи бъдещето ви.
""
.......................
Другарю партиен активист, ... разбирам патоса ти, че от тези избори зависи бъдещето ТИ ... ТВОЕТО бъдеще зависи, защото ако спечели Герб и за партийните активисти на Герб, (като тебе) ще е много добре, но ... това какво ни грее нас останалите 90 процента от народа ???
Също така, освен на Герб, ти предлагам да благодариш и на БКП, на КПСС на международното положение ... и да работиш за налагането на БОЙКОинтернационализъма сред потиснатите африкански народи ...

Жалък си !

Пак намесваш комунистите. Ти ако си такъв, Борисов не е. Това го знае всеки що годе интелигентен човек. Бил е охрана на Живков. Е, и? Това не е достатъчно за да го определиш като комунист. Мисли повече, защото се излагаш.
цитирай
37. stomanata - Още сутринта сложих минус на сма...
15.10.2011 20:30
анонимен написа:
Още сутринта сложих минус на смахнатия ти пост. Ти да не си от предизборния щаб на гербаджиите? Всичките сте залухави.

Поредният човек, който прибягва до безсмислени обиди в нета. Това ли е твоят начин да се отървеш от скуката? Доста лош избор.
цитирай
38. nerez - Колко?
15.10.2011 20:46
Колко ти платиха за тази глупост?
цитирай
39. stomanata - Интересното е, че сега и десни и леви ...
15.10.2011 20:53
greatman написа:
Интересното е, че сега и десни и леви скачат срещу Борисов. Уж бяха врагове, а се прегръщат и целуват като за последно. Би трябвало примерно десните да са разочаровани от поведението на Костов. Пишеше се за враг на комунистите, но сега са един отбор пред общия враг, който отмъкна хранилката им. Не виждам логика в поведението на несъгласните.

Това е част от играта. За пред народа се правят на врагове, но истината е друга. Ние знаем колко се "мразят". Въпреки това има хора, които съвсем сериозно вярват в измислената омраза на Костов към комунистите. Сега би трябвало да са прогледнали. Надежди, надежди .....
цитирай
40. анонимен - Лъжите срещу ГЕРБ минаха всякакви ...
15.10.2011 21:27
Лъжите срещу ГЕРБ минаха всякакви граници. Вече се простират и в посоки, които нямат нищо общо с политиката. Примерно външния вид на Борисов. Бил висок 1,60, а той постоянно е сред хората и няма как да вържe подобно срамно твърдение. Това разбира се няма никакво значение за работата му. Само показва, че машината е на пълен ход и целта е саботиране на правителството. Всеки нормален гражданин, който милее за родината си, би трябвало да осъди такова поведение.
цитирай
41. idealist - Стоманата
15.10.2011 21:39
Поредният скъпо платен клакьор на ГЕРБ :) Дерзай, умнико! :)))
цитирай
42. stomanata - какви разходи са съкратили, как са ...
15.10.2011 21:39
анонимен написа:
какви разходи са съкратили,как са спряли кражбите,и кави още чудеса са направили другарите от ГЕРБ,аз лично от моите наблюдения стигнах до извода ,ЧЕ парите са ми същите от 2009г,НО цените се покачиха много значи съм по-зле,не виждам на някой крадец да са му отнели откраднатото в полза на бюджета,има взрив-знаят кои са взривателите-арестуван-няма,аз ли съм луд че не виждам успеха МУ/ИМ...а и за Цанков камък,проверих в Гугъл -започнат е от Царя,щом е знаел Бат Бойко че тоя проект е скапан що не окошари Симо нали беше глав.сек на МВР-то....абе кой ти пони тея работи ,теро -реро шменти капели и кервана си вървиии,и Роската каза че е експерт и хал хабер си няма от политика-президентин иска,ами що не наеме някой свинар да строи магистрали...и той е експерт ...по свине,айде успех на партията любима....

Не ми стана ясно откъде си преценил какви са разходите и парите им? Техен счетоводител ли си? Ако не, изказването ти е абсурдно.
Доста некоректно е да говорите за полицейщина и в същото време да питате защо няма арестувани. Какво искате в крайна сметка, работеща или неработеща полиция? Вземете решение по този въпрос, защото е от полза за всички. Губим, ако само си подхвърляме разни думи.
цитирай
43. анонимен - Гласувайте за Светльо Витков!
15.10.2011 21:40
Как да си изберем достоен президент - нуждаем се от:
- човек от народа, зад който не стои партия, групировка, кръг/обръч от фирми и знайни и незнайни спонсори;
- човек, който ще отговаря пред тези които са го избрали, а не пред по-горе изброените;
- човек, който не харчи държавни (нашите) пари за скъпи рекламни кампании за президенстските избори;
- човек, който не се усмихва мазно, не лицемерничи и не обещава неща, които няма да изпълни както всички политици досега;
- човек, на който му пука за хората в България, а не за тези от ЕС, САЩ, РУСИЯ и техните лидери;
- човек, който всички социологически проучвания крият, от страх хората да не гласуват за него;
- човек, който всички медии крият, заради по-горе споменатато и от страх, че ще накажем управляващата политическа каста;

Гласувайте за Светльо Витков!
Официална страница:
http://bg-bg.facebook.com/SvetlioVitkovZaPrezident?sk=info#!/SvetlioVitkovZaPrezident?sk=wall

А ето и официална анкета сред над вече 191 000 човека, където най ясно личи как медиите манупулират:
http://www.dnes.bg/polls.php?id=278&page=1

А ето и официална статистика за социалните мрежи и подкрепата за кандидат президентите:
http://danybon.blogspot.com/2011/10/10-facebook-7-14-2011.html

Помогнете повече хора да научат това, защото отново ни поставят пред краен партиен избор! Наводнете социалните мрежи, форумите с тази информация. Нека се събудим от кошмара! България събуди се!
цитирай
44. stomanata - 42. анонимен
15.10.2011 21:42
Прескачам всички за да ти напомня, че антигерберите трият такива коментари. Поне едно благодаря можеш да кажеш. Само при ГЕРБ няма цензура.
цитирай
45. greatman - Интересното е, че сега и десни и леви ...
15.10.2011 22:03
stomanata написа:
greatman написа:
Интересното е, че сега и десни и леви скачат срещу Борисов. Уж бяха врагове, а се прегръщат и целуват като за последно. Би трябвало примерно десните да са разочаровани от поведението на Костов. Пишеше се за враг на комунистите, но сега са един отбор пред общия враг, който отмъкна хранилката им. Не виждам логика в поведението на несъгласните.

Това е част от играта. За пред народа се правят на врагове, но истината е друга. Ние знаем колко се "мразят". Въпреки това има хора, които съвсем сериозно вярват в измислената омраза на Костов към комунистите. Сега би трябвало да са прогледнали. Надежди, надежди .....

Ако някой е чак толкова наивен, значи няма смисъл да му се обяснява. Той не би разбрал далеч по-елементарни неща от политиката. Предполагам на това се дължат повечето глупави изказвания не само тук, а и по принцип.
цитирай
46. stomanata - 30. анонимен - Стомана, на буква ли ти плащат
15.10.2011 22:24
анонимен написа:
или на коментар?

То е ясно, че така ще помислиш. Разбирам те. Но защо не питаш същото онези, които говорят тъпотии срещу ГЕРБ? Поне да бяха истина.
цитирай
47. wilim - МИСЛИХ, МИСЛИХ.....ЗНАЧИ ДАНС, ПАРДОН - ДС!
15.10.2011 22:34
Значи .... мислих, откъде толкова акъл у ченгетата от школата в Пазарджик, които цял живот не разбират, че с бели чорапи се ходи само на тенис....та сткъде у тях толкова мозък, че да се включват активно и в блоговете!?!?! И разбрах, че не е това.... Значиииии, пак ДАНС и неговите спецове рабтят за тиквата в блоговете!!! Няма как друга да е истината! Пък кой ще изтрие пост на ДАНС, пардон, на ДС???!!!
цитирай
48. stomanata - 33. josarian - Господи, прибери си вересиите...
15.10.2011 22:44
josarian написа:
анонимен написа:
пак си вдигнал милиционерската палка. Скоро ще ти я дръпнат от ръцете.


Постоянно им се привиждат милиционери. Вероятно е някакво изкривяване. Определено не им е чиста работата, защото по същия начин разсъждават дребните престъпници.
цитирай
49. анонимен - знам
21.10.2011 13:50
че тази година ще са ми първите избори, защото лятото станах на осемнадесет. Другото, което е сигурно, че няма да гласувам за ГЕРБ, защото Росен Плевнелиев не е политик, не е фигура и според мен ще се подчинява на партийните поръчения. Всички други кандидати са ми бозави и съмнителни и ми е отвратително, че горе-долу 60 процента от гласуващите ще дадат наказателен вот и ще изберат по-малкото зло.
Плакатите на ГЕРБ са огромни, от 44 PR-агенции в България 38 работят за тях, TV7 и по-специално Николай Бареков работят за тях, а кампанията им е много скъпа и професионална, за това говорих със Стефан Кръстев-студент четвърти курс по рекламен мениджмънт в Cornell university. Преди да сте се нахвърлили да ме коментирате, бих казал, че съм на мнение, че на чело на държавата трябва да сме ние, младите хора, специалистите, завършили чужди университети и специализирали в реномирани училища. Такива не са единствено и само богаташки дечица. На чело на БСП, СДС, та дори и на ГЕРБ. Трябва да застанат млади, европейски социалисти, демократи и центристи, каквито претендират да са ГЕРБ. Бивши соц или ДС активисти нямат работа на абсолютно никой държавен пост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stomanata
Категория: Политика
Прочетен: 231511
Постинги: 15
Коментари: 323
Гласове: 1781
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930